Kako odabrati ogledalo za kupatilo?

 ogledalo za kupatilo

Okrugla, pravougaona, ovalna, rustik, na ormariću, samostalna, uramljena… Ogledala za kupatilo su neizostavni deo svakog uređenja.

Da li ste imali priliku da pogledate ponudu prodavnica sanitarija za kupatilo? Ako jeste jasno vam je da će izbor pravog ogledala za kupatilo biti teži nego što ste mogli i da slutite.

Nastavite sa čitanjem pa će dilema biti manje, a vi na zidu imati odraz u najsavršenijem ogledalu za kupatilo, perfektno usklađenim sa celim enterijerom.

 

Veličina ogledala za kupatilo

Prilikom odabira ogledala za kupatilo trebalo bi da njegove dimenzije uskladite kako sa okolnim nameštajem tako i sa sanitarijama u prostoru.

Ako je postavljeno iznad umivaonika, kupatilsko ogledalo ne bi trebalo da bude veće od njegovih dimenzija ili dimenzija čitavog ormarića na kom se on nalazi. U slučaju da imate dupli lavabo možete postaviti i dva manja ili jedno veliko, preko celog dela zida.

Novi trendovi donose izmene ogledalu za kupatilo pa se biraju većih dimenzija, ona koja dozvoljavaju ogledanje većeg dela figure, bolju preglednost. U istoriju su otišli modeli koji nisu imali dobru preglednost i malu površinu pod ogledalom.

 

Samostalno, sa policama, etažerom ili na ormariću?

Kada odredite željene dimenzije, ovo je druga važna kategorija koju bi trebalo razmotriti. Evo nekih opštih saveta:

– Ako imate dovoljno prostora za odlaganje onda je odlično rešenje jedno veliko samostalno ogledalo za kupatilo jer će se tako prostor učiniti većim i svetlijim bez zauzimanja prostora.

– Ako vam fali prostora onda vam ogledalo mora služiti i kao dodatan prostor za odlaganje. Ova vrsta je naročito interesantna jer postoje verzije za držanje samo par sitnica (etažer), ali i odlaganje dosta stvari (viseći ormarići za kupatillo sa ogledalom).

 

Odaberite modele sa sistemom rasvete

Govorimo o detalju koji mnogi ne razmatraju ozbiljno, ali dobra rasveta na ogledalu može i da dekoriše, ali i da omogući bolju preglednost pri ogledanju.

Ponuda je ogromna: sa jednom sijalicom, sa više njih, one koje su pozicionirane iznad ogledala za kupatilo, one koje sijaju sa strana… Neka vam prodavci pokažu i najsavremenije modele sa LED rasvetom i „touch“ dugmetom za aktivaciju, vrlo zgodno i pre svega praktično.

 

Razmislite i o…

Ogledala za kupatilo mogu biti zanimljivih oblika, zanimljivih ramova, brušenih ili ravnih ivica… Neobično ogledalo može da bude upravo onaj smeli detalj koji će od običnog, prosečnog kupatila napraviti „vau efekat“!

Ne postoji pravilo da kupatilo treba da ima samo jedno ogledalo! Visoki kupatilski ormani su idealno mesto za dodatno, veliko ogledalo ili neki drugi slobodan deo zida koji će delovati potpunije uz ovakav dekor.

Uređenje kupatila se menjalo vremenom, ali su pojedini elementi ostali trajni deo kako zbog svoje lepote, tako i funkcionalnosti. Ogledala za kupatilo su upravo jedan takav nezaobilazni deo kupatilskog opremanja. Danas imaju višestruku funkciju pa pored reflektujuće površine, oni su ujedno i sistemi za odlaganje tako da su odlični za nova, sve manja i manja kupatila gde se bez kompromisa mogu postavljati.

Ako ispratite smernice iz teksta izbor neće biti jednostavan, ali će biti lakši. Ponuda ogledala za kupatilo je velika, sa različitim karakteristikama i sigurno je da će se naći jedno, idealno, baš po vašim željema. Ukoliko planirate uređenja kupatila obavezno posetite salon kupatilskog namestaja Alvos, koji vam pored ogledala za kupatilo može ponuditi i druge kvalitetne asortimane iz svoje ponude a koje su neophodne za kompletno uređenje kupatila.

 

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *