Kako odabrati najbolje muške cipele ili čizme za zimu?

Zima je praktično na našem pragu, a vi ste upravo shvatili da još uvek niste nabavili odgovarajuću obuću za ovu sezonu. Da vam se ne bi dogodila situacija da se jedno jutro probudite i shvatite da je napolju sneg do kolena a vi još uvek nemate kvalitetnu obuću za zimu, vreme je da započnete svoju potragu još danas.

Šta treba da znate kada krenete u potragu za kvalitetnom obućom za zimu

Pored brenda, modela i cene, pri kupovini nove obuće za zimski period potrebno je obratiti pažnju na još nekoliko stvari. Prvo što treba da znate jeste da li će vaše nove muške cipele izdržati zimu, bez obzira na uslove, bilo to lagana zima sa malo padavina ili debeli snežni pokrivač od decembra do aprila naredne godine.

Izdvojite posebnu stavku u kućnom budžetu za kupovinu zimske obuće

Možda niste planirali da obnovite obuću za ovu zimsku sezonu, ali ste ipak prinuđeni. Pristupačna cena je ono što će prevagnuti i naterati vas da se odlučite za konkretan model obuće. Bez obzira na vaša primanja, udobna i topla zimska obuća nije nešto na čemu bi trebali da štedite. Ipak, cena jeste to što će vas privući da kupite kvalitetne muške cipele ili čizme koje će vam trajati više od jedne sezone. Zato će te biti prinudjeni da balansirate u okviru vašeg kućnog budžeta i planirate poseban izdatak za to, kako ne bi ste bili prinudjeni da naredne sezone opet obnavljate zimsku obuću.

Kupite pre tople i udobne nego lepe na izgled

Tople kožne muške cipele sa čvrstim ne klizajućim đonom ili duboke čizme sa krznom iznutra su siguran dobitak u odnosu na vašu želju da nosite cipele poznatog brena ili čizme sa brendiranim logom. Ne želite da se vaše noge smrzavaju nekoliko meseci, zar ne?

„Cipela glavu čuva, a šubara je krasi.“ Glasi stara izreka. I zaista je tako. Ako prognoze kažu da će zima biti jaka i duga, trenutni trošak će se isplatiti kao investicija i za naredne zimske sezone. Ako pak prognoze kažu drugačije, toplije poluduboke muške cipele će biti dovoljne da pregurate još jednu sezonu bez snega.

Ma koliko zvučalo čudno, vrlo je bitno prijanjanje zimske obuće. Gumeni ne klizajući đon sa nekom vrstom krampona je siguran način da ostanete na nogama na klizavoj podlozi. Postoje i drugi načini da se obezbedite, ali kada već kupujete obuću za zimu, budite sigurni da u njima nećete proklizati na prvoj poledici na koju naiđete.

 „Vodonepropusne“ ili „otporne na prskanje“ je bitna razlika

Pre nego što se odlučite za model koji vam se sviđa, morate znati da nije sva zimska obuća vodonepropusna. Dobro se raspitajte kod prodavca da li su cipele „vodonepropusne“ ili „otporne na prskanje“ jer to predstavlja bitnu razliku i kako će te ih nositi a i kako će te ih održavati. 

Ipak, ako ste se odlučili za konkretan model obuće koji nije vodonepropusan, postoje razni načini kako da premostite kišovite dane. Koža u kombinaciji sa sprejom za impregniranje, je samo jedan od načina koji će vam omogućiti da pregurate sezonu padavina bez problema. 

Ne postoji univerzalni vodič kako najlakše kupiti i koje su najbolje muške cipele ili čizme za zimu, ali se ne sme zanemariti njihova osnovna namena. A to je da nam sačuvaju stopala od hladnoće, a da pri tome budu udobna i laka za održavanje. Udobnost ne smete zanemariti. Ne želite da provedete čitavu sezonu u ne udobnoj obući, zar ne? Pomoću ovih trikova vašu novu cipelu možete učiniti udobnom.

Svakako ako se odlučite za neki konkretan model, možete potražiti na internetu mišljenja drugih o tom modelu, da li su i kako su zadovoljni i da li ih preporučuju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *