Kako odabrati kreativni rođendanski poklon koji će oduševiti slavljenika?

Rođendanski pokloni često nam zadaju velike glavobolje. Svake godine moramo smisliti poklon koji će obradovati slavljenika – nešto što ne liči ni na jedan prethodni poklon, a što je po mogućstvu još bolje od svakog prethodnog.

Kada rođendan počne da se bliži, hvata nas panika. Sve nam se čini već viđeno, dosadno i nedovoljno kreativno, te se pitamo kako smo svake prethodne godine uopšte uspjeli da smislimo šta ćemo pokloniti.

Svi smo mi drugačiji, te određen poklon jednog slavljenika može oduševiti, dok drugi neće baš blagonaklono gledati na njega. Međutim, postoji nekoliko ideja koje će vam uvek biti kec u rukavu i koje možete prilagoditi različitim ukusima i željama.

U nastavku teksta za vas smo pripremili nekoliko ideja za kreativne poklone koji će sigurno obradovati svakog slavljenika.

Poslastice – najslađi poklon za sve uzraste

Poslastice su jedan od najboljih poklona koji možete darovati svakom sladokuscu. Međutim, često se brinemo da će slavljenik ovakav poklon smatrati nedovoljno kreativnim, te čokolade i bombonjere zaobilazimo u širokom luku.

Ako ste i vi istog mišljenja, obradovaće vas vest da i te kako krerativan poklon možete napraviti isključivo od poslastica. Poslastice i gift shop danas su specijalizacija pojedinih polsastičarnica, u kojima možete pronaći bombonjere, torte i kolače fantastičnog ukusa i spojiti ih sa malom sitnicom za fenomenalan poklon.

Ukoliko se bliži nečija rođendanska proslava, predlažemo vam sledeće: kontaktirajte poslastičarnicu specijalizovanu za poklone, a zatim odaberite omiljeni ukus slavljenika i izgled slatkiša koji će ga oduševiti.

Takođe, na odabranom slatkišu možete napisati i posvetu, što će poklon učiniti zaista specijalnim!

Kako izraziti svoju kreativnost prilikom kupovine materijalnih poklona?

Za odabir poklona važna je kreativnost, ali šta to zapravo znači?

Kada čujemo reč kreativnost, verovatno većina nas pomisli na samostalno stvaranje nečega. Tako, sada možda mislite da bi trebalo nešto sami da napravite, ali to zapravo ne mora biti slučaj.

Važno je koliko se posvetite smišljanju i odabiru poklona i koliko sebe uneste u njega, bez obzira da li ćete ga napraviti ili kupiti. Zato pustite mašti na volju, obratite pažnju na detalje, razmislite o željama slavljenika i onome što bi ga zaista obradovalo i osmislićete nesvakidašnji poklon!

Nematerijalni pokloni – poklonite svoje prisustvo i provedite vrijeme zajedno

Kada ste u potrazi za kreativnim poklonom, promena perspektive može vam umnogome pomoći. Umesto svih materijalnih stvari koje vam padaju na pamet, zašto ne biste počeli da razmišljate u malo drugačijem pravcu?

Ukoliko vam je dosadilo da svake godine kupujete parfeme, nakit, odeću i druge već viđene sitnice, šta kažete na nešto nematerijalno?

Nematerijalni pokloni poput putovanja, odlaska na večeru i vremena provedenog zajedno dosta su drugačiji od onoga kako većina misli da bi rođendanski poklon trebalo da izgleda. Međutim, oni će imati i te kako veliku vriednostu u očima i srcu onoga ko ovakav poklon prima.

Putovanje – nezaboravno rođendansko iskustvo

Poklon za rođendan ili bilo koju drugu specijalnu priliku ne mora biti upakovan u kutiju i ukrašen mašnom. Možda čak i bolji, a svakako kreativniji poklon jeste avantura i vreme koje ćete provesti zajedno.

Imajući to u vidu, dragoj osobi možete pokloniti i vikend putovanje ili duže putovanje u neku dalju zemlju, sve u skladu sa vašim budžetom i željama slavljenika.

Ovakav poklon biće lepa uspomena još mnogo godina unapred, a ako baš želite nešto da uvijete u ukrasni papir i pružite na specijalan dan, neka to budu karte za putovanje.

Priredite slavljeniku jedinstvenu avanuturu

Osim putovanja, mnogo je drugih stvari koje možete organizovati, a koje će biti odličan rođendanski poklon. To može biti jednodnevni izlet na neko lepo mesto, piknik u obližnjem parku, romantična večera za dvoje ili poseta bioskopu ili pozorištu.

Međutim, ukoliko je slavljenik ljubitelj adrenalina i ekstremnih sportova, možete mu uplatiti bandži džamping, paraglajding, karting ili rafting.

Kod osmišljavanja ovakvog poklona, bitno je dobro oslušnuti želje osobe koju darujemo. Razmislite šta je to što bi ona volela da radi na svoj poseban dan i odaberite aktivnost koja će je najviše obradovati!

Priredite žurku iznenađenja za nesvakidašnji poklon

Na filmovima često viđamo kako se cela porodica i svi prijatelji okupe kako bi iznenadili slavljenika koji nema pojma šta ga čeka.

Razmislite, da li je vama neko nekada priredio ovako nešto? Verovatno nije, zbog čega je žurka iznenađenja pravi kreativan poklon!

Ovakav događaj zahteva puno planiranja i pomoći od drugih učesnika, ali baš zbog tog truda i posvećenosti koje ćete u njega uložiti, vaša originalnost izaći će na videlo. 

Kao što vidite, puno je originalnih ideja kojima se možete poslužiti kako biste osmislili zaista kreativan poklon. Nadamo se da su vam se naši predlozi svideli i da su vam podstakli maštu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *