Kako odabrati idealan aparat za espresso kafu?

Ako ste jedni od onih ljubitelja kafe koji koriste svaku priliku i raduju se momentu ispijanja dobre šoljice omiljenog napitka u idealnom ambijentu obližnjeg kafića onda je pravo vreme da taj idealni trenutak stvorite i kod kuće.

Osim uređenja kutka u sopstevenom domu koji će biti komforan i udoban glavna stvar koja će vam biti potrebna u kuhinji je upravo aparat za espresso kafu.

O tome kako da napravite najbolji izbor koji je u skladu sa vašim ličnim kriterijumima, da se uklapa u budžetska sredstva namenjena za to, a da ujedno bude i kvalitetan, pročitajte u nastavku teksta.

O čemu bi trebalo da razmišljate pre same kupovine?

S obzirom da aparati za espresso kafu namenjeni za kućne uslove imaju mnoštvo modela i varijacija, polazna tačka prilikom kupovine treba da se tiče toga kakav espresso inače volite da pijete. U vezi sa tim treba razmisliti o tome da li više preferirate da pijete kratke, a jake i bogate ukusima arome ili ste ljubitelj raznih specijaliteta koji se prave u kombinaciji sa mlekom.

Za jači i intenzivniji ukus treba birati aparate za espresso kafu koji imaju mlin, odnosno koji melju zrna i to su oni koji su nazvali polu-automatizovani. Što su zrna sitnije samlevena to je ukus jači. Tu treba obratiti pažnju na to da li je mlin ugrađen ili pokretan, kao i da li se može kontrolisati količina vode koju sipate.

Za grupu onih koji vole kombinacije za mlekom i mlečnom penom ili dodacima, aparati za espresso kafu koji omogućavaju upotrebu kapsula mogu biti odličan izbor i tu je obično reč o automatizovanim modelima.

Informišite se pre kupovine ili konsultujte prodavca

Svaka informacija koju dobijete bilo da dolazi sa raznih internet portala i stranica, iz iskustva komšija i prijatelja ili saveta prodavaca može biti dragocena. Podatke koje dobijete uklapate u sopstvenu ideju o tome šta je vama potrebno i tako dolazite do idealnog izbora.

Aparati za espresso kafu mogu se kupiti u lokalnim radnjama koje se inače bave prodajom tehnike i malih kuhinjskih uređaja. Njih možete kupiti odnosno poručiti i preko online prodavnica i za kratko vreme mogu da vam stignu na kućnu adresu. Na sajtovima možete naći dosta informacija o proizvodima, odnosno konkretnim aparatima za espresso kafu i bićete u mogućnosti da uporedite funkcije i iskustva kupaca.

Ono što će možda najviše odlučiti krajnji ishod ove kupovine su novčana sredstva koja možete ili želite da odvojite za ovo malo zadovoljstvo u sopstvenom domu.

Najpopularniji izbor za kućnu upotrebu su aparati za espresso kafu koji koriste kapsule. Oni su ujedno i najjednostavniji za upotrebnu ali i najbrži kada je priprema u pitanju.

Na šta treba obratiti pažnju?

Osim estetskog izgleda koji je nekima i te kako važan, aparati za espresso kafu imaju mnoštvo drugih karakteristika na koje treba obratiti pažnju.

Pre svega preba se odlučiti između tri standardna modela: polu-automatizovani, oni koji koriste kapsule i automatizovani.

Najvažnije je informisati se koliki pritisak pravi sam uređaj, što se može pročitati na svakoj deklaraciji proizvoda. Prosečan model ima oko 15 bari što je potpuno prihvatljivo.

Važno je izbor praviti i u odnosu na to koja će se kafa koristiti, kao i materijal od kojeg je dozer napravljen. Preporuka je da se kupuju oni sa metalnim dozerom, a ne sa plastičnim jer je podoložniji deformisanju usled korišćenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *