Kako odabrati dobre naočare za vid?

Uz veliki broj modnih trendova, dioptrijskih okvira, odabri onog najboljeg modela može biti zahtevan zadatak. Avijator, mačkasta forma ili retro? Pre nego što se postavi pitanje modnog trenda, neophodno je odabrati formu okvira naočara za vid i to prema obliku lica.

Osnovno pravilo dobrog i pravog odabira je oblik naočara za vid treba da bude suprotan obliku lica. Osobe koje imaju ovalno lice ne bi trebalo da nose okrugle naocare za vid, ali je to super odabir za osobe koje imaju pravougaoni oblik lica. Za one koji ne znaju koji oblik lica imaju, postoji jednostavni način da se to utvrdi uz pomoć kalupa za lice. Najidalniji oblik lica je ovalni, jer ovakvom tipu veliki broj modela odgovara. Neki modeli mogu da naglase crte lica a mogu uraditi i potpuno suprotno, da sa njima izgledate smešno. Mačkasti oblik je kod žena najpopularniji je on naglašava i odaje utisak ženstvenosti. Boja treba takođe da se uklopi sa bojom kose i oblikom lica.

Naočare za vid ne bi trebalo da budu teške i da leže na obrzaima. Izbegajte okvire onih naočara za vid koje će biti preširoke za lice. Ukoliko kraj naočara nije komforno oslonjen na uši, veličina naočara je neodgovarajuća. Dobar obilk naočara može da porpavi celokupan utisak, kada osoba koja nosi naočare za vid ima mogućnost da naglasi neki svoj detalj kod sebe. Naočare ne treba da budu prevelike kao ni premale.

Prodavci u optičarskim radnjama vam mogu dati savet ili preporuku, i pomognu ljudma da shvate da naočare za vid pored toga što jesu medicinsko pomagalo i što moraju savršeno da pristaju vašem licu, jesu nešto ostavalja utisak o osobi koja ih nosi. Naočare za vid nisu više samo pomagalo koje rešava problem sa kratkovidošću ili nekom drugom dioptrijom, već i nezaobilazan detalj u samom stilu pojedinca. Birajte one modele koje vam najbolje pristajati i sa kojima ćete biti autentični i prepoznatljivi gde god da se pojavite. Naočare su ogledalo vas i vašeg imidža, zato pametno i lepo birajte najbolje za sebe.

Kako pravilno očistiti naočare?

Kada skidate naočare, obavezno ih skidajte obema rukama. Nikako ih ne skidajte sa strane ili za staklo. Ukolko želite da ih odložite negde, neophodna vam je futrola za naočare koja bi trebalo da bude napravljenja od tvrđeg materijala koja je najbolja za zaštitu naočara. Staklo uvek ide prema gore nikako prislonjeno uz zid futrole, jer se tako može oštetiti. Bilo koja pamučna krpa je dobra za čišćenje stakla, nikako ne sme da bude neki drugi materijal osim pamuka. Nanesiti malo alkohola na pamučnu krpu, i kružnim pokretima brišite staklo, nikako nemojte brisati levo, desno ili gore dole jer bi se tako sočivo u sredini zamaglilo i ostale bi sitne dlačice.

Ko ne mora stalno da nosi naočare ili da se stalno služi njima, može zakačiti traku koja će omogćuti da naočare budu stalno kod vas, tako je manja verovatnoća da ćete izgubiti svoje naočare i uvek ćete znati gde su tačno. Nikao nemojte birisati naočare ubrusima ili nekim drugim materijalom koji nije pamuk jer to može oštetiti stakla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *