Kako napraviti jednostavne ukrase za jelku?

Pripadate li onoj grupi koja svake godine kada na red dođe novogodišnje dekorisanje i kićenje jelke uvek dopunite svoj asortiman ukrasa, jer to je jednostavno red? Osim toga, ukrasi za jelku se često i lome, pa je potrebno i iz tog razloga dokupljivati nove, a nekada jednostavno nastane želja da jelka izgleda sasvim drugačije nego svih prethodnih godina, pa se menjaju boje, kombinacije boja i ostalo. Ali, ne morate uvek baš sve da kupite.

Već na internetu možete pronaći pregršt ideja kako da napravite sami neke nove ukrase. Neki zahtevaju vrlo malo truda i vremena, drugi su ipak nešto komplikovaniji i zahtevaju više vremena, preciznosti, a svima im je u suštini zajedničko to da mnogo manje koštaju nego ukrasi za jelku iz prodavnice i naravno, ono što će ih uvek izdvajati jesu autentičnost i unikatnost.

Od čega se sve ukrasi za jelku mogu napraviti?

U samom startu, ukrase za jelku možete napraviti od mnogo stvari koje već imate u svojoj kući, pa nije potrebno ni da idete u neku kupovinu. Ovo su posebno poželjne akcije kada imate decu u kući, jer ćete ih uposliti na veoma kreativan način, provešćete zajedničko vreme jako kvalitetno i odvojićete ih od mobilnih telefona i kompjutera.

Ukrasi za jelku mogu zaista da se naprave od bilo čega, šta god da vam padne na pamet možete sigurno dobro iskoristiti. Od papira, kartona, preko gline i silikona, pa sve do redizajniranja starih i već postojećih ukrasa koje ste kupili ranijih godina.

Glineni ukrasi za jelku

Možda najzahtevniji jesu ukrasi za jelku koji se prave od gline, ali decu uživaju praveći oblike od plastelina i materijala takve teksture, pa je zato odličan način da se zaigrate i uživate. Pravite oblike od gline kakvi vam odgovaraju, srce, zvezda, krug, nešto sasvim drugačije, pa čak i neke životinje ako ste toliko kreativni i umešni. Ono što je bitno jeste da dok je glina mekana probušite na vrhovima rupicu, kako biste kasnije mogli da provučete končić ili zakačku da bi se okačili na grane jelke.

Kada se glina osuši možete da je dekorišete po želji. Možete koristiti dečije tempere ili, još bolje, akvarel boje, jer su postojanije i ne mrdaju, dok se tempere nakon sušenje nekada krune. Na kraju, kada završite ceo proces uživaćete u jelci koju sigurno niko nema.

Ukrasi od papirnih korpica za kolače

Jednostavni, a veoma lepi i efektni mogu da budu ukrasi za jelku koji se prave od korpica za kolače. Korpice su sitnije, ali se mogu svakako uzeti i one veće, koje su predviđene za mafine ili pečenje. Prave se lako i brzo, potrebno je da nekoliko korpica raspravite i onda savijete na polovinu. Sve korpice spojite po prevojima, a onda ih razvučete i spojite prvu i poslednju. Tako ćete dobiti jako zanimljiv izgled okruglog ukrasa za „harmonika“ dizajnom. Papir svakako može da vam posluži za mnogo ideja. Možete da napravite brojne origami figure, poput zvezdica, nekih životinjica, a svaki papirni ukras za jelku takvog vida će biti baš zanimljiv i lep, te ih možete iskoristiti i za dekoraciju van jelke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *