Kako izabrati dobra kolica za bebe?

 

U poslednjim mesecima trudnoće, neophodno je mngo odluka doneti i mnogo važnih zadataka pre porođaja obaviti.

Iako kod nas još uvek kod nekih roditelja važi pravilo od davnina da ne treba ništa kupovati pre rođenja deteta, ima i onih koji mnogo ne slušaju tzv. bapske priče.

Krevet, kolica, pelene, odela, hranilice za bebe i druga bebi odeća samo su deo svega što je potrebno mališanima.

Ako želite sa kupovina protekne u najbolje redu i sa što manje nepredviđenih okolnosti, budući roditelji, posvetite sovoljno pažnje i vremena razgledanju i kupovini opreme za bebe.

Kada je kupovina kolica u pitanju, mmogo je modela i opcija, a od proizvođača do proizvođača zavisi koja će cena biti. Važno je da kolica za bebe budu praktična i funkcionalna, ali i da odhovaraju vašim potrebama i navikama, kao i vašem načinu života.

Testirajte kolica za bebe

Još dok razgledate po radnjama, testirajte kolica koja vam se sviđaju.

Da li biste radije lakša kolica ili teža?

Mnogo je pitanja, a sami odlučujete, zato najpre simulirajte vožnju. Postavite određene prepreke i pogledajte kako će se točkovi prilagoditi, zatim dodajte i malo opterećenja i proverite da li vam više odgovaraju kolica sa četiri ili tri točka.

Svi kvalitetni modeli dečijih kolica imaju odlične kočnice, dobar sigurnosni pojas i kvalitetne ručke. Takođe, važno je obratiti pažnju i na način na koji se kolica sklapaju, kako biste mogli brzo i lako da ih prilagodite potrebama.

Uvek imajte na umu sopstvene navike kada budete oslučivali o kupovini dečijih kolica.

Da li ćete bebu često izvoditi u šetnju?

Hoćete li kupovati samo jedna kolica ili biste više kolica da kupujete?

To su samo neka od pitanja koja će vam pomoći sa izaberete odgovarajuća kolica za bebe.

A u kakvoj sredini živite? Hoćete li šetati po neravnim terenima ili po asfaltu?

Ako planirate da vozite dete po travi, kaldrmi i drugim neravninama onda bi najbolke bilo da izaberete kolica sa većim točkovima. Za asfalt i drugi pravilan teren predlažemo vam kupovinu kolica sa četiri točka, jer su ona lakša i bolje se prilagođavaju terenu.

Koliko su teška dečija kolica?

U našoj zemlji se mogu naći modeli kolica koji su teški od 6kg, pa do 20kg. Najteža kolica predviđena su za blizance, a bez obzira da li koristite lakša ili teža kolica, kada se penjete uz stepenice idite korak po korak, lagano penjite kolica, nikako ih nemojte nositi, jer ćete tako sigjrniji sići ili popeti se na željeni slrat.

Imajte na umu i sledeće.

Nekada kolica mogu da budu lakša i povoljnija, ali i manje kvalitetna, pa na kvalitet posebno obratite pažnju prilikom kupovine.

Izmerite dimenzije dečijih kolica!

Pre nego što kupite kolica, izmerite dimenzije:

  • gepeka;
  • širinu ulaznih vrata;
  • veličinu lifta.

Kada budete uporedili dimenzije, brzo i lako ćete odlučiti koja vam kolica najviše odgovaraju, zato uzmite metar u ruke i skratite potragu za odgovarajućim kolicima.

Sklapanje i rasklapanje kolica

Da li biste radije da sklapate u rasklapate kolica jednom rukom?

Ili biste radije da ih rasklapate sa obe ruke?

Iako će vam se u radnji učiniti da se kolica ne sklapaju brzo i lako, imajte na umu da je to samo početak. Tek kada se malo uhodate sklapanje i rasklapanje kolica će biti brzo i lako.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *