Kako do podmlađenog izgleda uz pomoć magije hijaluronskih filera

 

Starenje je potpuno prirodan proces koji se razlikuje od čoveka do čoveka, u zavisnosti od uticaja mnogobrojnih faktora. Genetika je nešto što zasigurno ne možemo da menjamo niti da utičemo na nju, ali postoji dosta stvari koje možemo da uradimo kako bismo bili zadovoljniji svojim izgledom.

Najvidljivije posledice starenja se nalaze na koži, te srećom postoji veliki izbor estetskih intervencija za koje možete da se odlučite. Razvoj nauke i tehnologije doneo je mnoga revolucionarna rešenja kada je industrija lepote u pitanju. Pri samom vrhu liste popularnosti nalaze se hijaluronski fileri, koji ne samo da koži daju svežiji i mlađi izgled, nego i preventivno deluju na sam proces starenja kože.

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su vrsta privremenih dermalnih filera dizajniranih da smanje pojavu finih linija i bora. Osnovna komponenta im je hijaluronska kiselina, ali za razliku od drugih inekcija protiv starenja, hijaluron kao polisaharid prirodno postoji u koži i ključna je komponenta u sposobnosti kože da zadrži vodu.

Zapravo, može da izdrži do 1000 puta više od svoje težine u vodi, što na kraju dovodi do pojave prirodno punije i zategnutije kože. Iz tog razloga, hijaluronski fileri se koriste na različitim mestima u različite svrhe. Često se apliciraju u području slepoočnica, jagodica, linijama osmeha, usnama, bradi i vilici. Zbog svoje hidrofilnosti, predstavljaju čest izbor stručnjaka kada je konturisanje lica u pitanju.

Podmlađivanje filerima

Benefiti prisustva hijalurona u našem organizmu, nažalost, počinju da opadaju već oko 25. godine života. Koža zadržava sve manje vode i smanjuje se nivo hidratacije, što direktno dovodi do slabijeg tonusa i punoće. Aplikacijom hijaluronskih filera dolazi do povećanog zadržavanja vode, što se vrlo brzo i vidi na licu i tretiranim područjima.

Pošto je podmlađivanje lica hijaluronskim filerima efikasna i bezbedna metoda, ne čudi da se sve više ljudi opredeljuje za ovu intervenciju. Slobodno možemo da kažemo da dobijate instant efekat, a vodeći stručnjaci savetuju da se procedura ponovi nakon 12-18 meseci. Nakon ovog perioda, pošto se radi o prirodnom materijalu, hijaluron počinje da se apsorbuje i njegovi efekti se smanjuju.

Kako izgleda procedura?

Strah od bola često odvraća ljude od različitih estetskih intervencija, no u ovom slučaju, nema mesta za brigu. Na odabranu regiju se aplicira lokalna anestezija u vidu kreme i u samom fileru se nalazi dodatni anestetik kako bi se osigurala potpuna udobnost i prijatnost pacijenta.

Pre intervencije, lekar će izvršiti detaljan pregled i u dogovoru sa vama odabrati odgovarajući filer i regiju u skladu sa vašim potrebama. Cela procedura traje oko deset minuta i vrši se izuzetno tankim iglama. Na ovaj način, izbegava se bespotrebno povređivanje okolnih tkiva, otoci i podlivi, te odmah možete da se vratite svakodnevnim aktivnostima.

Za šta mogu da se koriste?

Popularnost hijaluronskih filera se objašnjava, pre svega, njihovom prirodnošću, a potom i brzim, pouzdanim efektima koje pružaju. Ipak, ne treba zanemariti činjenicu da su u širokoj upotrebi najviše zbog toga što su pogodni za korišćenje na različitim regijama. Među popularne procedure spada tretiranje podočnjaka, oblikovanje, povećavanje i konturisanje usana, kao i tretiranje jagodica u cilju podizanja tonusa celog lica.

Različite vrste bora, nazolabijalne, smejalice, fine ili nešto dublje, takođe odlično reaguju na filere. Njihovom upotrebom je moguće oblikovati bradu, pa čak i celu donju vilicu. Važno je naglasiti da se osim podmlađivanja lica, takođe vrše i tretmani podmlađivanja kože šaka, vrata i dekoltea. Uzimajući u obzir sva moguća područja upotrebe, ostaje vam samo da napravite pravi izbor za sebe.

Prednosti hijaluronskih filera

Ako sagledamo sve prednosti i mane korišćenja filera, lako ćemo utvrditi da je prvih mnogo više. Pre svega, radi se o prirodnom materijalu koji je organizam u stanju da resorbuje nakon izvesnog vremena. Na ovaj način, uvek možete da korigujete stvari koje ste eventualno prevideli. Sam postupak je bezbedan i bezbolan, pri čemu se dobijaju instant efekti. Ne postoji period oporavka jer je tretman potpuno neinvanzivan, što znači da možete jednostavno da nastavite sa regularnim aktivnostima. Kada je finansijski aspekt u pitanju, usled sve veće potražnje, cene su u blagom, ali konstantnom opadanju.

Bez obzira na stil života, starenje je nemoguće izbeći, te iskoristite prednosti moderne medicine kako biste bili u potpunosti zadovoljni svojim izgledom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *