Kako da polažete vožnju iz spavaće sobe – aplikacija je rešenje

Odlazak u auto školu, pohađanje teorijskih i praktičnih časova kako biste se pripremili za polaganje vožnje i dobijanje vozačke dozvole, skup je i neizbežan put koji je svako od nas morao da pređe. Oni zagriženiji budući vozači štede novac mesecima, ostali čekaju na roditelje ili bake i deke, da se smiluju nad njihovom tužnom sudbinom.

Začkoljica na začkoljicu je i dodatni trošak i novac koji je potrebno izdvojiti za plaćanje svakog izlaska na test, i praktični deo ispita. Statistike pokazuju da neznatan broj polaznika vožnju položi iz prvog pokušaja, pa je i izdvajanje novca za polaganje ispita postao nemali trošak za tinejdžera.

Kako položiti vožnju sigurno već u prvom pokušaju? Bez obzira da li se radi o B kategoriji ili je u pitanju polaganje za A kategoriju uslovi za upis i sve ostalo moraju biti dobro ispitani. A kada se to uradi, lakše je sve.

Svaki problem ima rešenje

Sve češće je slučaj u današnje vreme da gde god, i na koju god temu da se čovek susreće sa problemima, tu je aplikacija za mobilni telefon, da izvadi stvar. Aplikacija za polaganje vožnje koja se polako probija na tržištu i spasava dan, zove se Simdrive, i prva je takva vrsta interaktivne pomoći u Velikoj Britaniji.

Osmislili su je dva prijatelja, Berni Ajtak i Kagri Dogan. Dok je koristite shvatate da je zamišljena kao još jedna zabavna video igrica, u kojoj možete da uživate u simulaciji vožnje skupocenih i dobrih automobila. Realističnost je potpunija nego u drugim igricama, jer u ovoj važe pravila kao i u stvarnom životu. Vaše je da gledate snimak vožnje, pratite dešavanja i u odgovarajućim trenucima birate komande na kontrolnoj tabli auta. Dodatne poene dobijate ukoliko se držite OSPBP pravila (ogledalo, signal, pozicija, brzina, pogled).

Berni je bio instruktor u auto školi jedanaest godina, kada je upoznao Kagrija, koji se inače bavi razvojem softvera, i koji je rešio da u tridesetosmoj godini dobije vozačku dozvolu. Kagri je primetio da dosta polaznika u auto školi imaju jedan čas nedeljno vožnje, i da nakon toga, jer kod kuće nemaju automobil, sedam dana ne voze. Tako je došao na ideju o aplikaciji na kojoj je moguće vežbati svakodnevno, i ne praviti pauze. Bio je uveren da će na taj način pomoći polaznicima značajno, i smanjiti njihove troškove.

Sve je faktički zamišljeno kao desetominutni domaći zadatak. Snimljene su sve rute kojima se učenici voze, i za taj posao bio je zadužen Berni, dok se Kagri bavio pisanjem koda. Simdrive je nakon mukotrpnog rada puštena u promet ove godine. Prva dva polaznika su već nakon mesec dana bili spremni da se okušaju u  polaganju vožnje, nakon što su kombinovali praktične časove i vežbanje na aplikaciji.

Njihovo mišljenje je da im je takav sistem u potpunosti odgovarao, jer su vežbali svakodnevno i sticali rutinu, a pogotovo im je pomogao u nekim aspektima koji se stiču iskustvom – kao što je OSPBP pravilo (kao što smo pomenuli već, ovo pravilo se odnosi na ključne radnje i pravilnosti kojih se treba pridržavati dok si u automobilu.). Obojica su položili.

Aplikacija pored dela sa praktičnim testovima, ima i lekcije koje je neophodno savladati kako biste položili teorijski deo ispita i ispunili neophodne preduslove za polaganje vožnje. Lekcije se u ovoj aplikaciji naplaćuju, i imate dve opcije edukativnih paketa – tri funte za nedeljni  i šest funti za mesečni paket.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *