Kako da poboljšam izgled zuba? Da li su fasete najbolje rešenje?

Jedan od najčešće izvođenih postupaka u stomatološkim ordinacijama jeste upravo postavljanje faseta, tj. vinira na prednji niz zuba.

Reč je o tehnici koja ima kozmetičku svrhu i primenjuje se na zdravim zubima. Možda deluje čudno da je i tada zubima potrebna korekcija, ali dešava se da oni nemaju odgovarajuću boju, oblik, da imaju veliki razmak…pa im je potrebna estetska promena.

Kada se postavljaju fasete za zube? Koje vrste postoje i gde bi trebalo raditi ovakve postupke? Da li neko nije dobar kandidat za postavljanje vinira?

Viniri donose brzu promenu bez oštećenja zuba

Viniri su tanke ljuspice koje se postavljaju na prednju stranu zuba i tako direktno menjaju njegovu boju i izgled. Ovako se mogu korigovati naprsnuća, zubi koji su nejednake veličine, oni koji su promenili boju ili jednostavno nisu estetski zadovoljavajući.

Kao opcija za postavljanje postoje kompozitne i keramičke fasete za zube. Prva varijanta se oblikuje direktno na zubu, pravi se od materijala od kojih se pravi i bela plomba i traju oko 10 godina.

Keramički viniri su trajnija i nešto skuplja opcija ove tehnike. Da bi se oni postavili potrebno je skinuti malo zubne gleđi, potrebna je i priprema – brušenje, izrada modela, a i kasnije cementiranje.

Keramika traje preko 20godina i ne zahteva korekcije pa su i ovi viniri odličan izbor u većini situacija.

Fasete za zube – Beograd je najbolja lokacija za postavljanje

Ako želite da postavite fasete za zube Beograd je najbolja odrednica stomatoloških ordinacija jer one imaju najviše iskustva u ovoj relativno novoj tehnici.

Beogradski stomatolozi znaju i da se viniri kao materijal stalno unapređuju pa se danas skida manje zubne mase nego ranije što je samo jedna od novina koja će značiti pacijentima.

Važno je pronaći kvalifikovanog stomatologa jer od dobro urađenog rezultata zavisi trajnost i lepota urađene intervencije. Zbog toga ako želite najbolje fasete za zube Beograd je pravo mesto gde trebate da tražite stomatološku ordinaciju i tu zakažete svoj prvi pregled.

Neka vas ne iznenadi broj pacijenata iz inostranstva koji dolaze radi istog tretmana jer su naši zubari stručni, a puno povoljniji nego što je to u inostranstvu.

Da li svi mogu da postave fasete?

Na žalost, iako je intervencija minimalno invazivna, nije moguće postaviti je u svakom slučaju.

Zubi koji imaju preveliku plombu ili oni koji su oštećeni nisu dobar kandidat za fasete. I sva druga stanja kod kojih bi se ljuspicama opteretio zub i izgubila njegova stabilnost. 

Ipak, ne treba odustati od poboljšanja jer postoje i druge alternative koje su dobre u drugim situacijama. Postoji opcija da se postave navlake ili zubni implanti, mostovi… Puno je opcija pa će stomatolog dati predlog na osnovu zdravlja zuba i desni.

Lepi, beli zubi, jednake veličine, oblika su postali svima dostupni. Fasete za zube su deo nekih najpopularnijih metoda kao što je „hollywood smile“ i mogu dati savršen rezultat.

Metoda košta znatno manje od drugih protetičkih nadoknada, a i jednostavnija je za postavljanje uz duže trajanje i dobre rezultate. Ako ste i vi jedan od onih koji nisu zadovoljni izgledom zuba, fasete i Beograd su pravo rešenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *