Kako da obezbedite svoj dom od provala i pljački

Često u javnosti postoji jedno prilično pogrešno ubeđenje, a to je da manje kuće, manji stanovi, domovi koji ne izgledaju „skupo“, verovatno nikada neće biti predmet provala i uopšte cilj provalnika koji za cilj imaju da nešto otuđe.

Međutim, statistika, a i sami izveštaji koji se kroz svakodnevne vesti mogu videti, govore sasvim drugačije. U ovakvim kriminalnim radnjama nema povlašćenih i zaštićenih, već samo onih koji su usled nečega postali cilje provalnika i onih srećnih koji su sve to izbegli.

To ubeđenje da ih niko neće opljačkati često dovodi do toga da kuća ili stan ne budu obezbeđeni i osigurani, što je svakako ogromna greška. Svakom domu je potrebno da bude osiguran na neki način, u odnosu na sam položaj, na ono šta štitite i čuvate, te i u odnosu na vaše finansijske mogućnosti, ali i pored svega toga, bezbednost bi trebalo uvek da vam je na prvom mestu. Zbog toga, predlžemo vam nekoliko načina pomoću kojih možete da zaštitite svoju imovinu, ali i svoje ukućane od nekih mogućih napada. Veliki izbor kamera za video nadzor i alarmnih sistema možete naći na sajtu ProCar.

 

Ograde i vrata

 

Ukoliko živite u kući poželjno je i potrebno da imate ogradu i kapiju koji će ograditi vaše dvorište i kuću od cele okoline. Osim što izgleda lepo, mnogi neće moći da zaviruju u vaše dvorište, zbog čega ćete se osećati prijatnije i opuštenije, a osim toga, na taj način ćete jednostavno, ne sasvim, ali opet nekad i dovoljno, obezbediti dom od mogućih provala i napada.

Vodite računa o tome da se kapija zaključava, da ne može da se uđe u bilo kom trenutku i bilo ko, baš kao što zaključavate i bravu od ulaznih vrata. Vrata su druga stavka. Obična, drvena stolarija je slaba. Drvena vrata je lako provaliti, a lako i razmontirati. Zbog toga je potrebno da ona imaju metalno ojačanje, duple brave, koje će dodatno osigurate vaš dom i vašu porodicu.

 

Alarmi za kuću

 

Za bezbednost je potrebno nešto ne što će samo sprečiti nekoga da provali ili ga odgovoriti od te namere, jer i pored svega, uvek postoji neki način da se u stan ili kuću upadne nasilnički i otuđi imovina, već i nešto što će obavestiti nadležna lica da se događa neki takav čin.

Najbolji sistem u tom slučaju jesu alarmi za kuću, koji kada su aktivirani, ukoliko se dogodi neki takav slučaj ili se ukucavaju pogrešne šifre, počnu da se oglašavaju jakim zvukom, kako bi i sama okolina bila obaveštena o tome šta se događa u njihovoj blizini, ali i aktiviraju sistem u policiji ili u nekoj bezbedonosnoj agenciji, te tako odmah vide šta se i gde dešava, nakon čega u najbržem mogućem roku reaguju i obezbeđuju ceo prostor i okolinu.

Alarme za kuću uglavnom karakteriše jednostavan način instaliranja i postavljanja, te jednostavan način aktiviranja i deaktiviranja, a svakako su jedan od boljih načina da obezbedite svoju imovinu. Uz alarme za kuću postoje još mnogobrojni bezbedonosni sistemi koji su veoma efikasni i prilično sigurni kada je u pitanju stanje pripravnosti i bezbednosti, ali budući da su alarmi povezani i sa nadležnim licima, predstavljaju sistem na koji svako može da se osloni i da bude miran da će to biti dovoljno u nekim nemilim i nepoželjnim događajima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *