Kada opremate dom – radite to po meri

Opremanje stana i kuće spada svakako u slatke muke. S jedne strane uživanje dok se biraju stvari i sve potrebne sintnice, s druge strane muka kada sve to treba uklopiti i fizički i stilski. Odavno se gotovo sve što je za kuću ili stan potrebno radi po meri, i sasvim opravdano je to jedan od najtraženijih načina da dom izgleda jedinstveno i porpuno iskorišćeno.

Za malu kvadraturu, nameštaj po meri 

Kako su danas najčešći i najviše trsženi stanovi garsonjere, veliki je izazov u njemu držati sve neophodne stvari, naročito ako u njemu živi dve ili više osoba. Može se slično reći i za veće stanove sa većim brojem ukućana. Da bi se iskoristio svaki kutak, sve se pravi po meri – od plakara, preko kreveta, do kuhinje. A da bi se iskoristio svaki slobodan kutak, postoje razne ideje o kojima će stolar imati više da kaže i predloži.

Za zaštitu od sunca, tu su i rolo zavese po meri

Još jedna stvar koja se može raditi po meri jesu zavese. Sada bi neko rekao da su prozori univerzalne veličine i da tu nema šta posebno meriti, ali ipak postoji razlog. Pre svega, ako se postavljaju neke zavese sa mehanizmima kao što su rolo zavese po meri, nije isto da li će se kutija sa mehanizmom ugraditi u plafon, zid ili pak na sam prozor. Dalje, nemaju svi isti prostor oko prozora, negde je on ograničeniji, a negde ga ima dosta. Širina i dužina zavesa se određuju i po subjektivnoj zamisli, pa ako želite da uradite baš sve kako vama odgovara, to moraju biti i zavese po meri.

U stanu svake veličine može da se obezbedi radni kutak

Danas se i gotov nameštaj pravi tako da se lako uklapa u svaki prostor. Ekonomičnost u prostoru je nešto što je uvek cilj, pa i za veće stanove.  Ono što je u svakom stanu danas neophodno jeste kutak za rad, odnosno deo sa radnim stolom i stolicom bilo da je u pitanju đak ili neko ko radi od kuće. Danas se mnogi komadi nameštaja rade na razvlačenje – dvosedi, trosedi, ugaone garniture, stolovi… stolovi čak mogu biti i pokretljivi, naročito kada se montiraju na zid pa se po potrebi spuštaju. Stolice se takođe rade u različitim veličinama, pa se i za najmanji stan može izabrati nešto odgovarajuće.

Kreveti i dušeci po meri

Za spavanje nema bolje alternative – ma koliko trosedi i ugaone garniture za spavanje bili udobni, to nije to. To nije krevet sa dušekom koji je jedina prava stvar za leđa i kvalitetan san. Zato ljudi gledaju da takav ležaj uglave u prostor kako znaju i umeju. Nekada i 5 cm širine u krevetu znači mnogo, pa se zato i kreveti i dušeci naručuju po meri. Kreveti na sprat pružaju takođe dosta šansi da se uštedi na prostoru, naročito kada su deca u pitanju  a deci je to u jednu ruku i interesantno.

Reorganizacije u stanovima i kućama su često neophodne, a nameštaj po meri upravo je pravo rešenje da se sve smesti a da ništa ne smeta.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *