Igraonica kao pomoćnik u savremenom roditeljstvu

Danas je vreme u kome se brzo živi, mnogo radi, i sve manje se ima slobodnog vremena.  Radi se po ceo dan, često ni vikendi nisu slobodni, i sve manje imamo vremena koje ćemo posvetiti svojim najmilijima. Sve ovo najteže pada deci kojima je vreme provedeno sa roditeljima izuzetno dragoceno. Roditelji sve češće decu ostavljaju sa bebisiterkama, međutim mnogo kvalitetnije vreme mališani će provesti u dečijim igraonicama.

Igraonice nude brojne zabavne i edukativne sadržaje

Dnevni boravak u dečijim igraonicama organizovan je tako da ispunjava dečije potrebe za igrom ali i sadrži program edukativnog karaktera, kako bi se podsticale kreativne i intelektualne sposobnosti deteta. Za brigu o deci zaduženi su školovani vaspitači koji poznaju pedagoški posao, i možete biti sigurni da će vaše dete u igraonici provesti kvalitetne trenutke. U boravku je program organizovan rako da postoji vreme za učenje, vreme za slobodne, kreativne i fizičke aktivnosti. Vaspitači uz pomoć tih aktivnosti omogućavaju deci da otkriju svoje talente i potencijale i pomažu im da usvajaju nova znanja. S obzirom na to da u igraonicama ima dece različitih uzrasta, program se prilagođava njihovim godinama, tako je za mlađu decu predviđeno više slobodnog vremena, dok je za stariju decu omogućeno više edukativnih sadržaja, kao što je učenje slova, brojeva, engleskog jezika. U igraonicama  mogu biti i deca školskog uzrasta, koja uz pomoć vaspitača mogu rešavati domaće zadatke i obnavljati gradivo učeno u školi. Decije igraonice danas uglavnom nude i ručak i užinu, a za mlađu decu omogućeni su krevetići za spavanje, tako da mogu potpuno zameniti vrtić.

Kompletna organizacija rođendana

Mnoge igraonice nude organizovanje dečijih rođendana. U organizaciju nije uključeno samo obezbeđivanje prostora za igru, već i rekreatori koji zabavljaju i čuvaju decu, zatim poručivanje hrane i rođendanske torte i slatkiša, i na kraju animacije i dekoracija.  Za letnje rođendane najbolje je izabrati igraonice sa dvorištem, jer deca vole otvoren prostor po kome mogu da trče i igraju razne igre,a pri tom će biti na svežem vazduhu. Mnoge igraonice imaju poseban odvojen prostor za roditelje, koji mogu bez brige da piju kafu dok se deca dobro provode. Igraonice su često opremljene i kostimima, tako da ukoliko dete želi tematsku zabavu, možete  mu to i omogućiti bez problema. Osoblje u igraonicama ima iskustva sa rođendanskim proslavama, tako da nećete morati da brinete da će žurka biti uspešno organizovana. Vi ćete moći da uživate kao i vaše dete, a imaćete i više vremena da provedete sa svojim mališanom.

 

Prostor po meri dece

Prostor u igraonicama ispunjen je mnogobrojnim igračkama, mini poligonima za igru, u kojima su tobogani, tuneli, bazeni sa lopticama, lavirinti, penjalice, a na podu su obavezno mekane strunjače, tako da deca budu sigurna od povreda. Za kreativnu decu tu su bojanke i bojice, plastelin i razne društvene igre edukativnog karaktera. Za decu koja vole sport tu su mini golovi, koš i lopte. Svako dete pronaći će sadržaj koji ga najviše zanima, tako da nećete brinuti, da će se dobro provesti i aktivna  i društvena deca, kao i ona stidljivija i introvertna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *