Gedžeti za mobilne telefone koje uvek morate imati sa sobom

Današnji život ne bismo mogli da zamislimo bez pametnih telefona čija osnovna namena, za pozive i dopisivanja je skoro u senci svega onoga što na pružaju. Od društvenih mreža, gledanje najrazličitijih sadržaja, preko brojnih načina pronalaženja poslova, zarade, do toga da nam mogu pokazati kako nešto izgleda, gde se šta i kako može kupiti i sve tome slično. Sve to znači i brzo pražnjenje baterije, koja se puni svakodnevno. Nekada su baterije trajale dosta duže, punjač za mobilni izgledao sasvim drugačije, a USB kabl se u nekom momentu pojavio kao način da se računar poveže sa nekim uređajem, poput televizora. Onda se USB kabl počeo koristiti za povezivanje mobilnog telefona sa drugim uređajima, da bi se na kraju počeo koristiti i kao deo samog punjača za mobilni, što je i danas isto. Međutim, nisu isti tipovi USB kabla,jer se tipovi A i B sve manje koriste, a prednost prepuštaju USB tipu C koji će u nekoj skorijoj budućnosti sigurno postati satndard za sve.

USB tip C

Kako ga drugačije znamo, USB za iPhone, odnosno USB tip C, jeste kabl koji na oba svoja kraja ima isti konektor, konektor tipa C. To je zato što je ova kompanija odlučila da za sve svoje uređaje koristi isti konektor, te da teži tome da sve ostale kompanije i proizvođači počnu sa upotrebom USB tip C kabla, kako bi se on ostvario kao standard u celom svetu. Samim tim dobili bismo najpraktičnije rešenje, jer jedan kabl se koristi za sve uređaje, njihovo punjenje ili povezivanje međusobno. Kako se na tome sve više insistira, ali i potražuje među potrošačima, tako će i USB tip C uskoro postati standard, ako to on već i nije. Pored posedovanja ovog USB kabla, postoje i gedžeti koje bi trebalo da imaš, jer će te sasvim oduševiti. 

Bežični punjač za mobilni

Punjač za mobilni nam je potreban svakodnevno, zbog čega su prenosivi punjači postali najveći hit i gedžet koji svi imaju. Jedan od noviteta je takođe postao jako popularan, a to je bežični punjač za mobilni koji je posebno potreban svima onima koji rade za računarima, a telefon im treba i ne mogu da ga stalno kače na kablove kako bi se punio. Bežični punjač za mobilni je u stvari jedna pločica koja se prikači na struju putem punjača ili uz USB na računar ili drugi uređaj, a onda se telefon jednostavno nasloni na ploču i punjenje kreće. Samim tim telefon ostaje pored vas, bez ikakvih kablova i njegovo korišćenje je olakšano u svakom momentu. 

Držač za telefon

Bežični punjač za mobilni nije jedini gedžet koji vam je potreban, tu je i držač za telefon bez kojeg se često ne može. Najpre, držač za telefon je preko potreban svakom vozaču. Telefon se tako ne nalazi u pregradama, na drugom sedištu u džepu, već ispred vozača i ne odvlači pažnju od vožnje. Samim tim može kada je potrebno i da se obavi poziv, gleda na navigaciju, a da se pažnja ne skreće s puta, čime se ne umanjuje bezbednost ni vas, ni drugih učesnika u saobraćaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *