Engleski za decu: pomozite vašem detetu da što lakše savlada ovaj jezik

Deca u ranom detinjstvu rastu i razvijaju se veoma brzo, a takođe, podjednakom brzinom uče i usvajaju mnogo toga. Oni uče i oponašaju sve što vide i čuju, a među stvarima koje sa lakoćom savladaju je i jezik, kako maternji tako i strane jezike, zbog čega se preporučuje učenje stranih jezika još od ranog detinjstva.

Časovi engleskog jezika – Da li je online učenje dobar izbor?

S obzirom na to da je tehnologija postala sastavni deo naše svakodnevice, a samim tim i dečije, trebamo je iskoristiti i u edukativne svrhe. Jedan od načina kako to da uradimo jeste da dete upišemo na časove engleskog jezika za decu putem online kanala komunikacije. Ovakav pristup u učenju nudi veliki broj škola stranog jezika u našoj zemlji. Da bi se dete priključilo času engleskog jezika online potrebna mu je internet konekcija, računar, tablet ili mobilni telefon sa kamerom i mikrofonom i određena aplikacija pomoću koje dete pristupa času engleskog za decu. 

Kako izgleda komunikacija profesora i dece?

Aplikacije poput Zoom, Skype  ili neke druge omogućavaju da se profesor i učenici koji su prisutni na času online engleskog za decu vide i čuju u svakom trenutku. Na ovaj način, časovi engleskog jezika za decu postaje vrlo interaktivnan i dinamičan. Profesor i učenici sve vreme komuniciraju među sobom, a profesor podstiče, motiviše i ohrabruje svako dete da slobodno priča na engleskom za decu. 

Časovi engleskog za decu su zabavani i jednostavani jer deca uče kroz igru. Kao nastavna sredstva se koriste crtani filmovi i video klipovi na engleskom jeziku, slušaju se pesme i priče na engleskom jeziku. Igraju se različite igrice, kvizovi i odigravaju uloge koje oslikavaju svakodnevne situacije. 

Časovi engleskog jezika za decu su veoma praktičan jer vaše dete može pristupiti časovima sa bilo kog mesta koje može biti i kilometrima udaljeno u odnosu na mesto gde se nalazi profesor engleskog jezika koji održava nastavu. Časovi se održavaju u različitim terminima, a vi i vaše dete možete izabrati onaj koji najviše odgovara dnevnom ritmu i obavezama vašeg deteta. Na ovaj način vaše dete provešće kvalitetno vreme na internetu, neće ga uzaludno provoditi igrajući različite vrste igrica već će savladati engleski za decu. 

Engleski za decu se uči uz pomoć edukativnih materijala 

Pored crtanih filmova i video klipova, slikovnice, bukvari, dečije knjige koje su ispunjene slikama i kreativnim zadacima su edukativni materijali koji se koristi na časovima online engleskog za decu. Ove knjige i materijali su deci interesantni i podstiču decu na igru a poznato je da je u ranom uzrastu kroz igru najbrže uči. Na ovaj način deca su motivisana da se oprobaju u izgovoru i učenju novih, stranih reči kao i u učenju gramatičkih pravila. 

Online engleski za decu je pogodan za roditelje koji ne govore engleski jezik. Sa decom, uz upotrebu edukativnih materijala i savremenih tehnika i metoda nastave, rade profesori koji imaju znanja i veštine za rad sa najmladjima i ne zahtevaju dodatno angažovanje roditelja, već su deci na raspolaganju da zajedno i na zabavan način savladaju svaki zadatak i osnove engleskog za decu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *