Dvogodišnjaci i njihovi stariji drugari obožavaju trotinete

Čest je slučaj da kad se u parkiću pojavi prvi trotinet, za nekoliko dana se u istom već održavaju trke “ljutim mašinama”. Juri se po travi, pločniku, trotoaru, ma svakakvom terenu. Često jedva vire neke okice iznad drški ali I dvogodišnjaci, poput starijih im drugara se ne daju, već podjednako uspešno voze.

Danas su I roditelji prekopirali decu pa i oni voze trotinete, samo električne. Vide ležernost u tome, lako savladavanje uspona i nizbrdica,ali, pre svega, mimoilaženje gužvi u saobraćaju i bezbrižnost parkiranja.

 

Kada je pravo vreme da se kupe trotineti z adecu?

Na ovo pitanje može se dati jednostavan odgovor, kada dete poželi da vozi. Nekada mališan sa nepune dve godine je već spreman za vožnju, a poneko dete nije zainteresovano ni kao školarac. Svakako, kako su brojne prednosti kada se voze trotineti za decu, preporučuje se da dete već od treće godine krene sa vožnjom. Uvežbaće motoriku, održavaće ravnotežu, uspešno će savladavati krivine, i najbitnije vežbaće celu muskulaturu, naročito noge. Za najmlađe birajte sigurne modele, one koji imaju dva točka napred I dva manja pozadi. Kad porastu I budete sigurni da su spremni na viši nivo, predlažemo da uzmete one sa jednim točkom napred I jednim pozadi.

 

Čari svetlećih točkova

Najosnovniji model trotineta ima podesivu ručku I nosivost do 40, a neretko I 50 kilograma. Često su im svetleći toćkovi što je za mališane neretko I prioritet, a dostupni su šareni, ali I jednobojni modeli.
Njima se lako upravlja pa jedan takav model može dete da koristi od svoje druge pa sve do sedme ili osme godine.

 

Za najmlađe preporuka su trotineti za decu sa sedištem

Model trotinet guralice su nešto novo na tržištu. Idealan za razvoj ravnoteže i kao pomoć detetu da se oslobodi straha i savlada vožnju trotineta. Takav trotinet ima više funkcija: hodalica, guralica i trotinet. U početku dete vozi uz pomoć nekog starijeg koji ga gura da bi kako raste se u potpunosti osamostalilo i uspešno savladalo vožnju trotineta, a kasnije pripremilo I za vožnju skejta.

 

Trotineti za decu I odrasle

Postoje modeli trotineta koji su podjednako dobri I za decu I za odrasle. Nosivost im je oko 80kg. Veoma su laki, oko 3kg te ih je lako pakovati po potrebi u auto ili gradski prevoz. Takvi modeli su zapravo više za stariju decu, jer im daje dodatnu sigurnost.

 

Trotineti sa ergonomskim ručkama

Trotineti skuteri koji imaju nosivost do 100kg namenjeni su urbanim vozačima koji se olako kreću po gradu I mimoilaze gradske gužve. Veoma su stabilni,imaju I ručnu kočnicu, kao I širok upravljač. Bez ikakvog napora se sklapa za par sekundi. Podesiva im je visina ručke, a teški su oko 6kg, pa su uglavnom I namenjeni tinejdžerima, studentima I starijima.

 

Cene trotineta su povoljne

Kako je za dobar automobil neophodno izdvojiti popriličnu cifru, to nije slučaj za dobar I siguran trotinet. Naime, ponuda je na tržištu zaista velika, a za koji model ćete se odlučiti zavisi, pre svega od uzrasta deteta, zatim da li će jedno ili više dece isti da koristi, ili podjednako I odrasli I deca. Od 3000 do 25000 dinara se kreću modeli čija je ponuda na www.decjisajt.rs, a verujemo da će svako naći onaj model koji njemu najviše odgovara. Trotinet može biti I odličan poklon I za dečake I za devojčice, pa ukoliko uskoro imate neki rođendan, eto prilike da slavljenika obradujete jednim od ponuđenih modela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *