Dušek za krevetac poručite online na dečjem sajtu 

Opremanje bebine sobe je posebno zadovoljstvo za buduće roditelje. Bez obzira da li imaju svoj ili rentiraju stan, jedan kutak, i to poseban se odvaja za najmlađeg člana, koji će celoj familiji uneti radost.
Mnogi se trude da bebino mesto opreme novim stvarima, među kojima je uvek i dušek za krevetac.


Dušek za krevetac, standardni ili po meri

Ukoliko ste se odlučili za kolevku ili krevetac koji će vam neko napraviti po vašoj zamisli, u tom slučaju se i dušeci za krevetac rade po meri. Bez obzira što je beba u početku veoma mala, izuzetno je važno da dušek ne bude manji od predviđene dimenzije kako se beba ne bi povređivala u toku spavanja. Deca, pogotu prvih meseci po rođenju dosta vremena provode spavajući te im je udobnost od izuzetne važnosti. Naravno, i o kvalitetu treba voditi računa, te je važno i od kog materijala birate dušek.

Memo dušeke za krevetac možete birati po meri

Nekada su dušeci bili isključivo od žičanog jezgra, dok poslednjih godina na tržištu su sve više prisutni modeli sa memorijskom penom koji se lako ukrajaju u sve dimenzije, pa su neretko i izbor roditelja, naročito za kolevke. Na dečjem sajtu naćićete Memo dušek od osam centimetara debljine, sa navlakom koja ima antialergijsku i antibakterijsku zaštitu. Dodatna prednost je što se navlaka skida i pere na 40 stepeni.

Kakav odabrati, nov ili nasleđen?

Rođenje deteta za roditelje je velika radost ali i finansijski izdatak, pogotovo ako se odluče za kupovinu novih stvari. Neke moramo imati pre nego beba dođe u kuću, dok druge možemo vremenom nabavljati. Niko vam neće zameriti ako niste nabavili stolicu za hranjenje beba, jer vam realno ne treba prvih par meseci, baš kao ni guralica i brojne igračke. Ono što vam treba od prvog dana su auto sedište, u slučaju da koristite automobil, krevetac ili kolevka i dušek za krevetac. Ništa od svega pobrojanog ne mora da bude novo. Krevetac, pogotovo drveni, obično bude izrađen od kvalitetnog materijala te veliki broj dece može isti da koristi. Situacija sa dušekom je drugačija, mada se i on može nasleđivati. Dušeku je bitno da mu se izbace grinje, da se dobro osunča i pripremi za novog člana. Naravno, to podrazumeva da je neoštećen, da nema ulubljenja i drugih neravnina kako bi beba udobno spavala.

Krevetac standardnih dimenzija obično prati klasičan dušek sa žičanim jezgrom

Standardne dimenzije kreveca su 120x60cm i 140x70cm. Za njih debljina dušeka je nebitna, te se obično roditelji odlučuju za modele sa žičanim jezgrom. No, u poslednje vreme Lux medicot dušek je jako zastupljen. Antialergijski, bez žičanog jezgra, napunjem poliuretanskom penom, 15cm debljine, ovaj dušek sadrži vunu i pamuk koji prolaze kroz presu te dušek ima i zimsku i letnju stranu. Dušek je veoma udoban za bebe, prijatan na dodir i radi se i u većim dimenzijama, poput 160x80cm.

Dušeke za krevetac često izlažite suncu, a sobu provetravajte

Bilo da ste se odlučili za stari ili novi model, dušek za krevetac redovno izlažite suncu kako biste smanjili grinje koje mogu štetno da deluju na decu i odrasle. Naravno, posteljinu redovno menjajte, pogotovo ako beba bljucne. Savet je i da se koristi nepromočiva mušema ispod posteljine, kako bi dušek mogao i da potraje.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *