Dobro uređen stan za srećan brak

Želite da zasnujete bračnu zajednicu, ali treba prvo da uredite mesto za život? Mnogim budućim supružnicima upravo najveću poteškoću pre sklapanja braka zadaje stan u kojem će živeti. Dok neki planiraju da iznajme stan i potpuno budu samostalni ima i onih koji moraju prvo da preurede dom po želji i jedne i druge strane. Pa odakle onda početi? Naime, ukoliko znate da vaš dragi neće praviti problem oko željenih promena, onda možete pustiti mašti na volju, što bi se narodski reklo. Da li nova pvc stolarija rešava problem zagrevanja stana zimi ili ugradnja dekorativne rasvete čini da vaš enterijer izgleda lepše ili pak želite novu ugaonu garniture, sve su to moguće dileme sa kojima se možete na početku sresti, ali vaše je da napravite mudar izbor. Bolje topao stan i dobra pvc stolarija, nego hladan dom i udobna fotelja, zar ne?

Ako vam je budžet ograničen, onda napravite listu priroriteta. Svakako, neke stvari se moraju odmah promeniti i ne mogu da čekaju, kao na primer ako je pvc stolarija u pitanju ili ako je neudoban krevet problem. Naime, ono što ne može da čeka najpre sredite. Međutim, kupovina ugaone garniture, bračnog kreveta ili zamena stolarije su oziljniji izdaci, zato je važno napraviti dobar plan. Ugradnja nove stolarije obavezno iziskuje i dodatne troškove za roletne, komarnike, krečenje… Zato, recimo dekorativna rasveta može da sačeka dok proslavite venčanje, a neudoban krevet nikako nije preporuka za srećan brak. Korak po korak. Čak možete da se odlučite za renoviranje dela stana, možda kupatila, pa tek onda ostatka.

Da bi jedan bračni par uživao u svom zajedničkom životu, sigurni smo da supružnicima na početku neće smetati stolarija koja škripa prilikom otvaranja prozora, kao i da neće praviti problem ako u stanu nema dekorativne rasvete. Sve se da srediti u međuvremenu, posebno nakon venčanja kada možda i novca ostane, pa se ne morate brinuti da li će se vaše želje uskladiti sa vašim mogućnostima.

Funkcija prostorije i uređenje doma

Kada se upustite u avanturu zvanu uređenje doma, morate najpre imati na umu funkciju koju svaka prostorija ima u kući ili stanu. Zna se da se u dnevnoj sobi najviše vremena provodi i da je ono mesto okupljanja porodice, prijatelja i rođaka. Namena prostora u vezi je sa nameštajem kojim ćete taj prostor opremiti, pa tako nećete izabrati isti krevet za dnevnu i spavaću sobu, a i neće ista pvc stolarija biti u kupatilu i kuhinji. Sve ima svoje, zato pažljivo izaberite koji ćete osnovni nameštaj ubaciti i gde ćete dodati još neki dekorativni dodatni komad nameštaja.

U dnevnu sobu uvek dobro dođe ugaona garnitura, a ako vam je spavaća soba manja, onda se možete odlučiti za manji bračni krevet, jer ne morate po svaku cenu da izaberete veliki francuski ležaj. Naravno, u odnosu na veličinu prostora, bilo bi poželjno da izaberete i komode ili noćne stočiće za spavaću sobu, a ako imate ograničeni prostor onda uvek možete pomoću trikova da uštedite na mestu. Recimo, možete izabrati manji plakar ili ormar koji je duži, a uži, a umesto komode za tv, možete svoju omiljenu kutuju okačiti na zid uz pomoć nosača za tv. Uz pomoć malih trikova, eto prostora za veći krevet, eto mesta za sve vaše sitnice, samo napravite dobar plan i problea neće biti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *