Đumbir – prirodna zamena za brojne kozmetičke preparate

Kada želimo da izgledamo lepo, da zaustavimo proces starenja, da ugodimo sebi, da se osećamo bolje, mi pribegavamo raznim kozmetičkim proizvodima. Nekada zaista i preteramo, mada nam je pomalo teško da to i priznamo. Dakle, želja nekada zna da bude prevelika i nekada zaista imamo potrebu da sve to nanesemo na svoju kožu, imamo želju da sve isprobamo, ali često ne vidimo rezultate.

Zato se većina žena, ali i muškaraca okreće prirodnim kozmetičkim preparatima. Što je preparat prirodniji, to je mnogo bolje naravno. Ipak, možete da se potpuno okrenete prirodnim kozmetičkim proizvodima, tako što ćete ih vi sami i praviti. Dakle, ovde govorimo o prirodnoj zameni za razne kozmetičke proizvode. Jedan od mogućih sastojaka može biti i đumbir. U ovom tekstu ćemo govoriti o korišćenju đumbira za neku kose i kože, a o njegovim brojnjim lekovitim svojstvima možete pročitati na portalu Zdravisimo.

Za brži rast kose

Rast kose može da bude usporen zbog različitih stresnih situacija koje nam se dešavaju u životu. Stres može da utiče na različite aspekte našeg zdravlja, ali se i te kako primećuje kada počne da utiče na rast naše kose. Dakle, stres može da prouzrokuje opadanje kose i to se naravno nikome ne dopada. Kozmetički proizvodi deluju samo onoliko koliko ih koristite, kada prestanete sa njihovim korišćenjem, kosa će ponovo početi da vam opada, zato je najbolje da se okrenete prirodnim lekovima. Dakle, možete da spremite masku od đumbira. Za ovu masku će vam pored izrendanog đumbira biti potrebno i jojoba ulje i to vrlo malo jojoba ulja, zapravo samo jedna kašika. Naravno pomešajte to i utrljajte na kožu vaše glave. Možete da uradite i jednu blagu masažu i sačekajte nekih pola sata, to će biti sasvim dovoljno. Kasnije samo najnormalnije operite kosu i to je to, a onda naravno ponavljaje ovaj proces i videćete brzo rezultate.

Đumbirom protiv celulita

Ako želite da smršate, da ubrzate metabolizam, onda ćete jelima dodavati đumbir ili ćete ga i ovako konzumirati. Ali ako želite da uklonite celulit, onda će biti potrebno da đumir umesto bilo kojih drugih kozmetičkih proizvoda, nanesete direktno na vašu kožu. Evo kako ćete to uraditi. Pomešajte đumbir sa maslinovim uljem, a možete i sa sucokretovim i onda možete da uradite masažu vaše kože na onim mestima gde se celulit pojavljuje. Jednostavno je i vrlo efikasno. Da, ocetićete da vas nešto malo pecka, ali to je zbog sastava đumbira i nije ništa strašno niti bilo šta što se ne može podneti. Uživajte u masaži svakog dana i gledajte kako celulit nestaje.

Maska za lice

Naše lice je nešto što moramo i te kako da čuvamo i da negujemo. Lepota je u jednostavnosti, ali je lepota i u našem načinu održavanja i načinu na koji se ophodimo prema svom licu i svom zdravlju. Lepo i negovano lice je odraz onoga ko mi zapravo jesmo. Đumbir je izuzetno delotvoran zato što može da uspori proces starenja, zatim može da pomogne ukoliko imate akne, ukoliko imate neke ožiljke ili fleke i može da da poseban sjaj vašem licu. Ako vam je potrebna hidratacija, onda sve što treba da uradite jeste da pomešate đumbir, med i glicerin. Zatim da ovu masku nekoliko minuta ostavite na vašem licu i da naravno nakon toga isperete. Kao i u prethodnim slučajevima sve zdrave maske i smese sa đumbirom će delovati samo ukoliko ih kontinuirano koristite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *