Bolja budućnost nakon pohađanja intenacionalne škole

Pohađanje internacionalne škole može da bude jedno odlično iskustvo za vaše dete. Deci se otvaraju veće opcije što se tiče vrste posla kojim bi želeli da se bave, rad i dalje školovanje u inostranstvu, pa čak i trajni život u inostranstvu.

Da biste omogućili bolju budućnost svom detetu potrebno je da saznate šta sve pružaju internacionalne škole i zašto su one  pravi izbor za vaše dete.

Kultura i obrazovanje u internacionalnim školama

Internacionalne škole se zalažu za to da sve kulture budu uključene u nastavni plan i program. U ovim školama se uči ono što se uči širom sveta, istorija celog sveta, kulturno razumevanje, običaji i praznici dece i nastavnika iz ovih škola i tako dalje. Deci su u ovim školama omogućeni i neki izborni predmeti kao što je domaćinstvo, debatni tim, pozorište, poezija i mnogi drugi. U nekim internacionalnim školama, kao što to rade u inostranstvu, postoje i školske novine koje sastavljaju učenici i u kojima pišu novosti škole, održavanje plesova, priredbi ili uspeh nekih od timova na nekim takmičenjima. Ove škole omogućavaju razvitak talenata i pruža iskustvo u radu svojim učenicima. Ako se učenici opredele da svoje dalje školovanje nastave u inostranstvu ovi timovi će im pomoći u prijavi za željeni fakultet. Pored klasičnog obrazovanja učenici su upoznati sa kulturama svojih drugara i nastavnika, učenici se podstiču da prihvate svaku kulturu i većina njih zna dosta o običajima svojih prijatelja iz drugih zemalja. Još jedna pozitivna stvar pohađanja internacionalne škole u svojoj državi jeste upravo to da ste u svojoj državi i da, pored boljeg obrazovanja, školovanje nije mnogo drugačije od standardnog. 

Znanje jezika

Kada je reč o pohađanju intenacionalne škole i prednosti iste najočiglednija stvar jeste upravo učenje drugih jezika. Učenici ovakvih škola uvek znaju da tečno govore bar još jedan jezik, a vrlo često je to više jezika. Nastavnici često dolaze iz drugih država i pričaju svoj jezik tako da deca upijaju i uče spontano da govore jezik kao maternji. Pored tečnog znanja dva ili više jezika, ova deca često znaju da se sporazumevaju i na nekolicini drugih jezika zahvaljujući svojim prijateljima sa drugih strana sveta. 

Budućnost nakon škole

Nakon završetka ove škole mnogi se učenici opredeljuju za dalje školovanje. Mnogo je veći procenat dece koja završavaju više škole i fakultete nakon internacionalne škole nego posle standardne srednje škole. Neki od ovih učenika se opredeljuju za dalje školovanje u inostranstvu što mogu lakše da postignu upravo zbog završetka ovakve škole i poznavanja raznih jezika i kultura. Pored toga, zbog poznavanje jezika i kultura poslodavci će pre zaposliti tog učenika. Pružaju se veće prilike i mogućnosti usavršavanja učenika koji su diplomirali u internacionalnoj školi. Baš zbog toga što ove škole rade po svetskom nastavnom planu i programu prihvatanje takve dece u inostrani fakultet je tim pre sigurnije. 

Sve u svemu, pohađanje internacionalne škole nikako ne može da naškodi vašem detetu. Ako ništa drugo, steći će prijatelje za ceo život širom celog sveta, naučiće jezike i imati veće šanse da nađe posao. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *