Bez ovih stvari ne krećite na izlet

Kako nam se produžilo lepo vreme koje više podseća na proleće nego na jesen, onda se čak i prevremeno javljaju brojne ideje kako će se to godišnje doba dočekati. Naravno, jesen se javlja opadanjem lišća, a brojn tržni centri u kojima se već sada mogu pronaći brojne zimske kolekcije odeće i obuće.

Međutim, ono što nas  asocira na proleće jesu vedri i sunčani dani i divni izgleti koji mnogi organizuju za svoju porodicu, prijatelje, ali se brojni izleti organizuju i planiraju u okviru brojnih kolektiva, te u školama, kada se đaci odvode na planine, u neke obližnje gradove i uopšte na mesta koja su dovoljno primamljiva za jednodevne i višednevne izlete. Same pripreme za izlete su uvek slične, proveravanje vremenske prognoze, pakovanje garderobe, nekih grickalica, sendivča, ali ima tu još mnogo stvari bez kojih ne bi smelo da se krene, jer će putovanje biti lakše i zabavnije. Ukoliko ste ih zaboravili, tu smo da vas podsetimo šta je ono bez čega ne bi smeli da krenete na neki planirani izlet.

Bluetooth zvučnici

Vreme kada su se na izlete nosili lap topovi, veliki zvučnici, mnogobrojni kablovi, zaista je prošlo, budući da su ih ozbiljno zamenili bluetooth zvučnici. Od kada su se pojavili, mnogi ne mogu ni da se sete kako je bilo bez njih, budući da su odlični u svim prilikama, jer su bluetooth zvučnici prenosivi i često toliko mali da mogu stati u neki veći džep, a svakako ih možete smestiti u bilo koju torbu. Ono što je sigurno za izlet jeste da će vam biti potrebno malo muzike, nekad tiše nekad jače, a sve što će vam u tom trenutku biti potrebno jeste mobilni telefon, bluetooth zvučnik i stvar je gotova.

Eksterna baterija

Jedna od frustrirajućih stvari zadnjih godina jeste prazna baterija, koja se može isprazniti bilo gde i bilo kada. A kako se ne može uvek punjač uključiti u struju, tako su eksterne baterije, odnosno prenosivi punjači, olakšali život svih nas. Eksterne baterije nisu postale samo gedžet koji je dostupan svima, već gedžet bez kojeg je skoro nemoguće zamisliti dan, a ne neko putovanje ili izlet na nekom mestu gde ste u pokretu i gde je teško pronaći mesto na kojem ćete se duže zadržati kako biste dopunili svoju bateriju.

Mini šator

Kad god idete na neki izlet sigurno je da ćete poželeti negde da odmorite, sednete nešto da pojedete i popijete. Ukoliko se radi o nekoj prirodi, planini, razmislite da sa sobom ponesete jedan mini šator, koji može da se sklopi i stane u vaš ranac, torbu ili manju kesu, jer su vrlo praktični. Osim toga, vrlo lako ih možete rastvoriti i postaviti, a odlično će vam doći slučaju da želite malo da predahnete, a da ste sklonjeni od sunca ili vetra.

Udobna obuća

Izleti su najčešće osmišljeni tako da se većina vremena provede u kretanju, bilo da je to šetnja po nekom gradu, prirodi, planinarenje ili nešto drugo. U svakom od ovih slučajeva biće vam potrebna udobna obuća u kojoj ćete moći da provedete dosta vremena, bez obzira na to kako i gde idete, a da vam ne nastanu žuljevi ili bolovi zbog nečega drugo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *