Alat koji svaki dom mora da poseduje!

Prvi električni motor otkriven je krajem 19. veka. Tada i bušilice doživljavaju ozbiljan napredak. Prve električne bušilice smislili su Artur Arnot i Vilijam Brain 1889. godine. Šest godina kasnije nastala je i prva prenosiva bušilica, a ovaj model patentirali su braća Frein. A od 1895. godine počinje mnogo brže i efikasnije da se buši i ovaj alat postaje neizostavan ne samo u industriji, nego i u svakom domu.

Koje sve vrste bušilica postoje?

Bušilice se mogu razvrstati u tri osnovne grupe. Reč je o mašinskim, ručnim i ručnim bušilicama sa pogonom. Između ovih bušilica uočljive su sledeće razlike.

Prvo su se na tržištu pojavile obične bušilice. Onda su nastale električne, pa zatim i bušilice na pogon. Bušilice na pogon koriste electromotor koga pokreće struja jačine 220V. Postoje i bušilice koje pokreće jednosmerna struja iz baterija i akumulatora.

Pneumatske bušilice se isključivo koriste u prostorijama u kojima ne sme da dođe do varničenja, a mašinske bušilice se upotrebljavaju u različitim industrijskim oblastima gde je neophodno precizno izvođenje radova. Pneumatske bušilice se napajaju pomoću kompresora za snabdevanje vazduha, a pomoću mašinskih se buši metal, debelo gvožđe ili cigle.

Od materijala za koji se bušilice koriste postoji nekoliko različitih modela. Naime, danas se mogu kupiti bušilice glodalice, kao i bušilice za duboko irezivanje navoja i bušenje, zatim stono stubne ili stone, radijalne, revolverske ili horizontalne bušilice.

Najbolji modeli za kućnu upotrebu

Za kućnu upotrebu najpraktičnije su ručne univerzalne bušilice. One služe da bi se bušili drveni materijali, čelik, plastika, ali i blokovi. Mogu se kušiti u različitim dimenzijama, a u zavisnosti od potrebe izaberite odgovorajući alat.

Osim namene, prilikom kupovine, značajno je uzeti u obzir i koliko ćete alat korisiti. Koliko često bušilice koristite u svom domu?

A koji pogon vam je potreban?

Akumulatorske bušilice za svoj rad koriste baterije i od kapaciteta baterije, kao i mogućnosti da se baterije brzo i efikasno pune zavisi njihov rad. Takođe, obratitie pažnju i na burgije koje će vam u radu biti potrebne. Najbolju bušilicu može da ugrozi nekvalitetna burgija, stoga se obratitie licenciranim prodavcima koji će vam omogućiti attest i garantovati servis ovog alata.

Aku bušilice – najbolje rešenje

Zašto baš aku bušilice?

One danas na tržištu zauzimaju posebno mesto. Renomirani proizvođači znaju da je važno da se dopre do što većeg broja kupaca zato stalno inoviraju modele bušilica. Aku bušilice se u radu mogu duže koristiti i imaju duži životni vek zahvaljujući EC motoru. Zahvaljujući motoru koji ima 2,5Ah aku bušilice mogu da zašrafe i preko 1000 šrafova koji imaju dimenzije 4x40mm. U tim slučajevima reč je o mekom uvrtanju, a kod snažnih uvrtanja aku bušilice mogu da zašrafe šrafove čiji je prečnik i do 7mm. Postoji mogućnost reparacije ili kupovine nove baterije kada oslabi.

Njihova osnovna prednost je u tome što se alat lako transportuje, a imaju ugrađeno LED svetlo, pa se mogu koristiti i u prostorijama koje su tamne. Danas sun a tržištu dostupne i bušilice koje imaju dve glave pa su mnogo fleksibilnije, lagane, kompaktne i efikasnije za rad, zato shodho poslovima izaberite i odgovarajući alat.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *