6 najboljih fotelja na svetu

Priđite im, sedite. Zavalite se i uživajte u jednoj od ovih stilskih fotelja koje su pred vama. Ako vaša umorna fotelja jednostavno ne može da izdrži još jednu godinu, pored uživanja u razgledanju, možda je vreme i da sebe obradujete novom. Većina njih na ovoj listi je u cenovnom rangu od 500 do 1000 eura, jer dobra fotelja je jedna jako ozbiljna investicija. Svaka od njih predstavlja savršen spoj udobnosti i stila, na vama je samo da izaberete onu koja odgovara vašoj dnevnoj sobi. Bitno vam je i da ona koju odaberete ima dosta opcija za tapaciranje, kao i posebnih jastuka, koje biste mogli da menjate tokom vremena.  Na kraju, pažljivo proverite opcije isporuke ako želite da dobijete stolicu do određenog datuma. Kao i kod većine komada nameštaja, može da protekne vremena i vremena, pošto se određeni proizvodi proizvode po narudžbini.

 

Koja je prava za vas?

Džon Levis Mario ( 889 eura)

Snažna silueta Mario fotelje je njena izuzetna karakteristika –  raširene ruke i izgled sa zadnje strane su posebno zapanjujući. Tapacirana je u tamno plavoj boji. Okvir tvrdog drveta stolice je robustan i umetni (Džon Levis garantuje 10 godina), a udobni jastuci su mešavina pene i vlakana. Noge sa tamnim drvetom i zglobno podignuto sedište, podižu nivo kvaliteta ove stolice, a sa njim i cenu.

George Home Natalie (395 eura)

Tipičan stil ove fotelje je jedan od onih koje ćete videti u mnogim verzijama. Ona pruža tradicionalni šarm s širokim sedištem, visokim leđima, detaljima na rukama i drvenim stopalima, sa dekorativnim krugovima. Okvir joj je od drveta, i ručno je rađena u Velikoj Britaniji. Mekana tapaciona tkanina dolazi u šest neutralnih boja.

Laura Ashley Burlington (750 eura)

Deda svih fotelja, na našoj listi mora biti Burlington od strane Laure Ashlei. Dizajnirana da „liči na porodičnu naslednicu“, ima velikodušne dimenzije i dolazi u osam vrsta kože, koja će i protokom vremena delovati prirodno. Za održavanje je pristupačna, jastuci su napunjeni poliesterskim vlaknima koji zahtevaju redovno pranje i okretanje. Opruženo sedište dodaje dodatni nivo udobnosti.

 Neptune George Armchair (910 eura)

Zamišljena je kao fotelja koju svaka kuća treba da poseduje, i kao takva dizajnom očekivano pokušava da pomiri tradicionalno i moderno. Srednja visina leđa i nizak potopljeni deo za ruke su savremeni dodir stila. Tkanina za tapaciranje se kreće od laganih posteljina do tartanske vune. Noge dolaze u izboru tamnog ili bledog hrasta.

 Swoon Editions Merano (579 eura)

Pravi uglovi ove savremene fotelje  ublažavaju se sa tri jastuka za leđa, i bočne strane. Imaju čvrst okvir  i drvene noge, kao i poklopce jastuka, koji se mogu ukloniti. Sa 32 tkanine, uključujući žute boje i tradicionalni brušeni pamuk, jako je lako pronaći baš onu koja odgovara paleti boja u vašem stanu. Dostava je besplatna i traje 10-12 nedelja.

Ikea Ekenäset (150 eura)

Baš kao što smo se navikli na neverovatne cene Ikee, švedski gigant u proizvodnji nameštaja nas je iznenadio sa neprekidno sjajnom Ekenaset foteljom. Zamišljena kao replika originalnog Ikea dizajna iz 1950-ih, stolica ima nenapadan stil, sa bež okvirom i fiksiranim jastučićima obloženim sivom tkaninom. To nije vrsta stolice u koju se možete satima zavaliti, već sjajan kompaktni komad za goste, spavaće sobe ili one koji uređuju svoj prvi dom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *