5 načina za efikano uklanjanje celulita

 

Mnogi ne znaju da celulit nisu toksini, već nagomilane masne naslage koje se talože u lipidnim kutijama. Ukoliko žena dobija na kilaži, kolagenska vlakna, koja se nalaze oko lipidnih kutija, se gube i tako nastaje izgled pomorandzine kore.

 

I pošto ova mast ima veliki broj ćelija koje privlače vodu, tečnost se uvlači u te kutije, što dovodi do više grudvica. Dakle, obim vašeg celulita zavisi od toga koliko masti i tečnosti sadrže te lipidne kutije kao i koliko debela kolagenska vlakna postaju ali i od toga koliko je čvrsta vaša koža.

Na sve ove faktore naravno utiču genetika, starost i broj slobodnih radikala u vašem sistemu. Međutim, bez obzira na unutrašnje okolnosti, veliku ulogu u nastanku celulita ima i dpoljašnji faktor kao što je ishrana, odnosno unos određenih namirnica u organizam. Odgovor na pitanje kako ukloniti celulit, pružiće vam naredna četiri pravila za oslobađanje od istog.

 

1. Smanjite zadržavanje tečnosti

Prvo i najvažnije pravilo, pošto će uklanjanje viška tečnosti iz masnih ćelija dramatično smanjiti količinu koja izlazi iz onih složenih lipidnih kutija. Dakle, da biste uklonili celulit, potrebno je da popijete više vode i jedete više prirodnih diuretičnih namirnica, uključujući brusnice, celer, lubenicu.

 

2. Potrošite masti

Za veću potrošnju masti mogu vam pomoći hrono ishrana i dobar trening. Naime, hrono ishranom postiže se efekat gubljenja masti, kako one počinju da se troše nakon određenog vremna neunošenja hrane. 

Tako da ukoliko pravite pauze između zdravih obroka između 4 i 6 sati, vase telo brže će potrošiti višak masnih naslaga Sa druge strane, pojačana fizička aktivnost, kardio treninzi i znojenje izbaciće toksine, ali i masti iz vašeg oraganizma, što će značajno doprineti tome kako ukloniti celulit.

 

3. Hidrirajte kožu

Celulit izgleda gore na dehidriranoj koži. Zdrave masti hidriraju kožu jer podstiču tečnost da ostane unutar ćelija kože, a ne u masnim ćelijama. Dakle, orasi, seme, masline i masna riba važni su elementi ovog plana koji se odnosi na pitanje kako ukloniti celulit.

 

4. Ulje jojobe protiv celulita

Esencijalna ulja mogu biti od velike pomoći ako želite da se oslobodite celulita, naročito kada je reč o ulju jojobe. Ulje jojobe se dobija iz orašastih plodova ove biljke. Ono pomaže u omekšavanju kože i reguliše i pojačava proizvodnju sebuma (sebum je supstanca koja održava kožu vlažnom satima). 

Ulje jojobe sadrži antioksidanse koji pomažu u uklanjanju toksina iz tela i pomažu u neutralisanju celulita.

 

Proces nanošenja ulja:

Uzmite sva eterična ulja za uklanjanje celulita u jednu posudu, dobro ih promešajte, nanesite na mesto koje planirate da tretirate i dobro umasirajte. 

Koristite četkicu za telo sa čekinjama i kružnim pokretima četkajte nagore kako bi se koža stimulisala i pojačala cirkulacija. 

Za najbolje rezultate nanosite mešavinu svakodnevno.

 

5. Smanjiti nivoe estrogena

Žene u Peruu nemaju celulit jer imaju ishranu bogatu prirodnim fitoestrogenom (biljni estrogeni), koji balansira nivoe estrogena. 

Estrogen je važan faktor pri stvaranju celulita, jer pokreće proizvodnju masnih ćelija i podstiče zadržavanje tečnosti. Stoga, jedna od važnih namirnica za borbu protiv celulita je laneno seme, koje sadrži hormonske modulatore zvane lignane, koje smanjuju višak nivoa estrogena. Dakle, za uklanjanje  celulita samo ubacite jednu do dve kašike lanenog semena tokom doručka u čašu jogurta ili kiselog mleka. 

Za ručak možete uvrstiti brokoli, karfiol, kupus koji takođe sadrže blage fitoestrogene.

Programa se treba pridražavati i pratiti ga dve nedelje kako biste vidljivo poboljšali i uklonili površinski celulit i do šest nedelja da biste stvorili dugotrajniji efekat koji cilja na problem. 

Svakog dana pijte dva litra tečnosti kao što su voda ili biljni čaj.

Ukoliko se pridržavate ovih pravila, pomoći ćete sebi u borbi protiv celulita. Ukoliko su vam potrebne smernice, različite vidove jelovnika iz anticelulit dijete možete pronaći na internet stranicama.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *